PORTA KMI POLAND znalazła się w gronie głównych partnerów dziesiątej już edycji Kongresu Stolarki Polskiej - jednego z najważniejszych wydarzeń dedykowanych polskiej branży stolarki budowlanej. Głównymi tematami omawianymi podczas tegorocznego spotkania był przemysł 4.0 w sektorze stolarki budowlanej oraz stolarka SMART w kontekście przyszłości i światowych trendów w branży.

- Bardzo cenimy sobie udział w spotkaniach branżowych, takich jak kongres. To dla naszej firmy doskonała okazja do podzielenia się swoją wiedzą i wymiany opinii. Uczestnictwo w panelach dyskusyjnych czy wykładach przynosi inspirujące i cenne doświadczenia – wyjaśnia Jacek Woźniak, Dyrektor Sprzedaży w PORTA KMI POLAND.

Organizatorem Kongresu Stolarki Polskiej jest Związek Polskie Okna i Drzwi, którego Porta jest członkiem. Wydarzenie co roku przyciąga kilkuset uczestników, w tym właścicieli i przedstawicieli kadry zarządzającej firm z branży stolarki budowlanej, reprezentantów biznesu, nauki i polityki oraz dziennikarzy.