BETFAN, który zadebiutował na polskim rynku bukmacherskim, chce przyciągać graczy innowacyjnymi rozwiązaniami. Obok możliwości obstawiania wyników sportowych, na żywo i esportowych, jako jedyny w Polsce oferuje szeroki zakres zakładów na rozrywkę, obejmujących tematy okołosportowe, a także z obszaru mediów, polityki, show-biznesu, ekonomii czy nawet pogody. BETFAN obecnie koncentruje się na działaniach wyłącznie w Internecie i zamierza zdobywać pozycję poprzez intensywną, nowoczesną komunikację w tym kanale oraz bogaty pakiet korzyści dla graczy. W ciągu 3-4 lat chce znaleźć się w gronie pięciu największych licencjonowanych firm bukmacherskich w Polsce.

- Chcemy zmieniać postrzeganie zakładów bukmacherskich. Dlatego nie skupiamy się wyłącznie na wydarzeniach sportowych i ich wynikach, bacznie obserwujemy otoczenie i proponujemy naszym fanom zakłady odpowiadające różnorodnym zainteresowaniom. U nas można obstawić niemal wszystko. Aby nie tworzyć dodatkowych barier, bierzemy na siebie zapłatę podatku od gier, a każdy nowy gracz może skorzystać z najwyższego na rynku bonusu powitalnego o wartości 3 tys. zł – wyjaśnia Piotr Sienkiewicz, prezes zarządu BETFAN Sp. z o.o.

BETFAN proponuje miesięcznie ponad 1,5 mln różnych zakładów. Zgodnie z hasłem przewodnim marki: „Nie grasz, nie wygrasz!”, chce tworzyć jak najlepsze warunki, by przyciągnąć na swoją platformę betfan.pl także osoby niekorzystające dotychczas z zakładów do obstawiania wybranych przez siebie zdarzeń. Autorskie i codzienne nowe treści, przyjazny system, przejrzysty i nowoczesny design oraz promocje i zachęty finansowe to dodatkowe czynniki mające budować przewagi konkurencyjne BETFAN na rynku. Wyróżnikiem tego bukmachera są też nowatorskie rozwiązania wykorzystywane w ramach obsługi kont użytkowników, które umożliwiają prostą rejestrację w technologii OCR oraz gwarantują szybkie wypłaty.

- Naszym założeniem jest ciągły rozwój oferty i zdobywanie coraz silniejszej pozycji na rynku. Nie chcemy jednak podążać utartymi schematami, ale poprzez nowoczesne  formy komunikacji, szybkość, aktualność i profesjonalizm, dostarczymy graczom unikatowych wrażeń i emocji związanych z obstawianiem różnorodnych wydarzeń. Chcemy być symbolem bukmachera XXI wieku na polskim rynku – komentuje Piotr Sienkiewicz.

Obok wyników sportowych w BETFAN można obstawiać tak różnorodne i nietypowe wydarzenia, jak np. kto będzie kolejnym Jamesem Bondem po Danielu Craigu? Czy Mistrz Polski zagra w fazie grupowej piłkarskiej Ligi Mistrzów w sezonie 2019/2020? Jakie auto zostanie wybrane Europejskim Samochodem 2020 roku? Czy Donald Trump zrezygnuje z prezydentury podczas pierwszej kadencji? Kto zostanie gospodarzem zimowych igrzysk olimpijskich w 2026 roku? Jaka będzie temperatura w czerwcu 2019? Jaka organizacja jako pierwsza wyśle człowieka na Marsa? Kto będzie następcą papieża Franciszka? Jaka będzie frekwencja w najbliższych wyborach do Europarlamentu? Kto będzie władcą Siedmiu Królestw na koniec 8. sezonu „Gry o tron”? I wiele innych.

BETFAN wystartował jako dziesiąty podmiot na polskim rynku bukmacherskim online. To spółka ze 100% polskim kapitałem, zbudowana w oparciu o doświadczoną w branży kadrę zarządzającą. Pełniący funkcję prezesa zarządu Piotr Sienkiewicz pracował wcześniej w ForBET i Totolotku. W tym ostatnim miał okazję współpracować z odpowiadającym w BETFAN za działalność operacyjną Grzegorzem Kiczko. Doświadczenie w ForBET i Totolotku zdobywał również Jarogniew Muszyński, stojący na czele IT. Dyrektorem marketingu BETFAN jest Jakub Świsłowski, który związany był m.in. z Onetem, Agorą i PGNiG. Właścicielem spółki jest grupa kapitałowa Chałas i Wspólnicy.

BETFAN już na starcie potwierdził swoją sprawność i skuteczność w działaniu – jest bukmacherem, który najszybciej uzyskał zezwolenie z Ministerstwa Finansów, a następnie w najkrótszym okresie uruchomił działalność – dokładnie w ciągu pół roku od uzyskania licencji. W okresie 3-4 lat chce znaleźć się w TOP 5 legalnych bukmacherów w Polsce.